×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatiewerken laat je best uitvoeren door een erkend aannemer. Niet alleen ben je dan zeker dat de isolatie correct geplaatst wordt, je ontvangt ook meer premies. In vele gevallen is plaatsing door een aannemer hierdoor zelfs goedkoper dan zelf plaatsen. Via onderstaand formulier vraag je offertes op bij meerdere specialisten in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een offerte, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

isolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Foamglas isolatie: kenmerken, voordelen en prijs

Eén van de keuzes die je moet maken bij het isoleren van je woning, is het kiezen van het geschikte isolatiemateriaal. Er zijn immers vele isolatiematerialen waaruit je kan kiezen.

Wil je graag een ecologisch verantwoord isolatiemateriaal, waarmee je uitstekend vochtige ruimtes kan isoleren? Dan is foamglas een goede keuze! Wat is foamglas juist? Waarvoor kan het gebruikt worden? En wat zijn de voordelen en nadelen van foamglas?

In dit artikel:

Wat is foamglas?

foamglas © Shutterstock - Foamglas is een anorganisch isolatiemateriaal, dat wordt gemaakt op basis van gerecycleerd glas. Het staat ook wel bekend als cellenglas of schuimglas.

Foamglas staat ook wel bekend als cellenglas of schuimglas. Het is een anorganisch isolatiemateriaal, dat wordt gemaakt op basis van gerecycleerd glas. Samen met andere bestanddelen, zoals mangaanoxide, natriumsulfaat, veldspaat en ijzeroxide, wordt het gerecycleerd glas in een oven gesmolten.

Nadat het mengsel is gesmolten, wordt het in een mal gegoten. Hier laat men het afkoelen. Uiteindelijk zal het cellenglas overblijven.

Eigenschappen van foamglas

Foamglas is een heel hard maar luchtig isolatiemateriaal. Het bestaat namelijk uit miljoenen kleine luchtbelletjes. Het lichte gewicht in combinatie met een uitstekende drukvastheid maakt van cellenglas een heel interessant isolatiemateriaal.

Foamglas is te verkrijgen onder de vorm van isolatieplaten, die in tal van toepassingen ingezet kunnen worden. Je kan ook isolatieblokken verkrijgen die speciaal gericht zijn op het vermijden van koudebruggen.

Cellenglas behoort tot de groep van de isolatiematerialen op basis van minerale wollen. Het isolerend vermogen van cellenglas is dan ook vergelijkbaar met dat van glaswol. De lambda waarde van cellenglas schommelt rond de 0,04 à 0,05 W/mK.


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Isolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met isolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de isolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
isolatie plaatsers

aanvraag starten


foamglas © Shutterstock - Foamglas is een anorganisch isolatiemateriaal, dat wordt gemaakt op basis van gerecycleerd glas. Het staat ook wel bekend als cellenglas of schuimglas.

Wat zijn de voordelen en nadelen van foamglas?

Net als alle andere isolatiematerialen heeft ook foamglas z’n eigen voordelen en nadelen. Een overzicht.

Voordelen van foamglas

+ Foamglas is een heel licht isolatiemateriaal.

+ Ondanks z’n lichte karakter zijn de isolatieplaten uit cellenglas toch heel stevig en drukvast.

+ Foamglas staat vooral bekend omwille van z’n vochtwerende eigenschappen. Het is een isolatiemateriaal dat geen vocht opneemt, en ook goed kan gedijen in vochtige omstandigheden. Op dat vlak is cellenglas zelfs één van de best presterende isolatiematerialen.

+ Net omdat vocht helemaal geen invloed heeft op dit isolatiemateriaal, hoef je ook geen dampscherm te plaatsen. Dit bespaart je een beetje werk en kosten.

+ Naast vocht is foamglas ook goed bestand tegen schimmels en ongedierte.

+ Cellenglas is een dampdicht isolatiemateriaal.

+ Foamglas is een onbrandbaar isolatiemateriaal.

+ Het is een isolatiemateriaal met een lange levensduur. Foamglas gaat makkelijk 50 jaar mee, en behoudt gedurende deze periode z’n isolerende eigenschappen zonder enig verlies.

+ Foamglas is een ecologisch verantwoord isolatiemateriaal. Het kan bv. ook perfect gerecycleerd worden.

Nadelen van foamglas

Foamglas isolatieplaten mogen dan wel vrij licht zijn, het zijn ook vrij stugge isolatieplaten. Dit maakt dat ze minder makkelijk te verwerken zijn dan isolatieplaten uit glaswol of rotswol.

Foamglas is een dampdicht isolatiemateriaal. Dit heeft voordelen maar ook nadelen. Zo heeft dit isolatiemateriaal geen vochtregulerende eigenschappen.

In vergelijking met rotswol en glaswol is cellenglas een iets duurder isolatiemateriaal.

Isolatiematerialen op basis van minerale wol staan bekend om hun goede akoestisch isolerende eigenschappen. Maar hier vormt cellenglas een uitzondering op. Het akoestisch isolerend vermogen is vrij zwak in vergelijking met dat van glaswol of rotswol.

Voor welke toepassingen kan foamglas gebruikt worden?

Cellenglas is dus een isolatiemateriaal met enkele interessante eigenschappen. Vooral de vochtwerende eigenschappen zijn veel beter dan die van de meeste andere isolatiematerialen. Ook de drukvaste eigenschappen van cellenglas is een enorme troef.

Het is omwille van deze waterdichte en drukvaste eigenschappen dat cellenglas wordt ingezet in een aantal specifieke toepassingen. Zo wordt vaak gekozen voor cellenglas voor het isoleren van (vochtige) kelders langs de buitenzijde. Ook voor het isoleren van platte daken en groendaken wordt vaak gekozen voor cellenglas. Tot slot kan foamglas ook perfect dienen als gevelisolatie.

Wat is de prijs van foamglas?

De prijs voor cellenglas isolatie hangt voornamelijk af van de afmetingen en de dikte van de isolatieplaten. Ook het type isolatie (plaatvorm, blokvorm, …) speelt een rol.

Voor platen met een dikte van zo’n 50mm betaal je een prijs van ongeveer 20 à 25 euro per m². Deze prijs kan oplopen naarmate je voor dikkere isolatieplaten kiest.

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatie plaatsen doe je best niet zelf. Schakel hiervoor zeker de hulp in van een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n specialist kost? Vraag hieronder meteen meerdere offertes aan bij specialisten actief in jouw regio. Zij zullen je elk een offerte op maat voorleggen, zodat je makkelijk prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien volledig gratis en vrijblijvend.


isolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Isolatiematerialen: het complete overzicht
Isolatiepremies: het complete overzicht
Offertes voor isolatiewerken