×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatiewerken laat je best uitvoeren door een erkend aannemer. Niet alleen ben je dan zeker dat de isolatie correct geplaatst wordt, je ontvangt ook meer premies. In vele gevallen is plaatsing door een aannemer hierdoor zelfs goedkoper dan zelf plaatsen. Via onderstaand formulier vraag je offertes op bij meerdere specialisten in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een offerte, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

isolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Geïsoleerde dakplaten op je dak: Wat zijn de voordelen?

Wie op zoek is naar een nieuwe dakbedekking voor z’n dak, heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden. Indien ook de combinatie met dakisolatie gewenst is, dan komen er een aantal specifieke producten op de voorgrond. Eén van deze producten zijn de geïsoleerde dakplaten of geïsoleerde dakpanelen. Deze panelen staan ook wel bekend als sandwichpanelen.

Geïsoleerde dakpanelen springen in het oog omdat ze een combinatie vormen van dakbedekking met dakisolatie. Op die manier vormen ze een totaaloplossing die ervoor zorgt dat het plaatsen van een nieuw dak veel sneller verloopt.

In dit artikel:

Wat zijn geïsoleerde dakplaten?

Geïsoleerde dakplaten zijn dakpanelen die uit verschillende lagen bestaan. Aan de buitenkanten zijn ze langs één zijde of beide zijdes voorzien van een metalen paneel. Aan de binnenzijde bevindt zich een isolatielaag, die meestal bestaat uit PUR (polyurethaanschuim) of PIR (polyisocyanuraat). Deze isolatiematerialen hebben een uitstekend thermisch isolerend vermogen.

Naast PUR of PIR is het ook mogelijk om isolatiematerialen op basis van minerale wol in de dakpanelen te verwerken. Deze hebben naast thermisch isolerende eigenschappen ook goede akoestisch isolerende eigenschappen. Dit kan interessant zijn in gebouwen waar het geluid gefilterd moet worden. Isolatiematerialen als glaswol of rotswol hebben daarnaast ook goede brandwerende eigenschappen.


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Isolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met isolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de isolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
isolatie plaatsers

aanvraag starten


geïsoleerde dakplaten © Shutterstock - Geïsoleerde dakplaten bestaan uit een metalen buitenschil bovenaan en onderaan, met tussenin een isolatielaag.

Waar worden geïsoleerde dakplaten gebruikt?

Omwille van hun zeer specifieke opbouw hebben geïsoleerde dakplaten een eerder industrieel karakter. Hierdoor worden ze nauwelijks gebruikt voor woonhuizen.

Geïsoleerde dakplaten worden eerder gebruikt als dakbedekking voor speciale types gebouwen zoals loodsen, magazijnen, garages, tuinhuizen en bedrijfshallen. Dakpanelen en isolatie kunnen op dit soort gebouwen snel geplaatst worden, en bovendien zorgt de isolatie ervoor dat de stookkosten in deze gebouwen binnen de perken blijven.

Soorten geïsoleerde dakplaten

Wie geïsoleerde dakpanelen wil plaatsen, die heeft de keuze uit verschillende soorten. Zo kan je een onderscheid maken op basis van profiel. Trapeziumprofiel, dakpanprofiel en golfplatenprofiel zijn de meest voorkomende.

Ook qua lengte zijn er diverse mogelijkheden. Meestal hebben dakpanelen een lengte van 1 meter. Ook zijn de panelen te verkrijgen in verschillende RAL-kleuren.

Indien je dakpanelen nodig hebt voor specifieke toepassingen, dan kunnen de platen een speciale behandeling krijgen. Zo kunnen dakplaten voor de agrarische sector een speciale coating krijgen die de panelen bestand maakt tegen schimmels en agressieve landbouwproducten.

Waarop letten bij het plaatsen van geïsoleerde dakplaten?

Bij het plaatsen van dakpanelen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is de waterdichtheid van je dak een belangrijk aandachtspunt. Dakpanelen hebben een beperkte breedte en moeten aan de naden goed waterdicht gemaakt worden. Ook moeten de dakpanelen zeer goed op elkaar aansluiten. Let zeker ook op de schroefgaten indien de dakpanelen worden vastgeschroefd.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat dakpanelen kunnen gaan uitzetten of inkrimpen als gevolg van temperatuurverschillen. Als gevolg hiervan kunnen dakplaten soms beginnen kraken. Dit is niet zo storend bij bedrijfspanden, maar wel bij woonhuizen. Hou hier zeker rekening mee.

Wat zijn de voordelen en nadelen van geïsoleerde dakplaten?

Geïsoleerde dakplaten hebben omwille van hun unieke samenstelling enkele interessante voordelen. Maar er zijn ook enkele nadelen waarbij we moeten stilstaan.

Voordelen van geïsoleerde dakplaten

+ Geïsoleerde dakpanelen zijn standaard voorzien van een isolatielaag. Hierdoor is het pand waarop je de dakpanelen aanbrengt goed geïsoleerd. Het blijft warmer in de winter en koeler in de zomer. Hierdoor bespaar je ook stookkosten in de winter, en elektriciteit in de zomer omwille van de airco die minder frequent moet werken.

+ Aangezien dakbedekking en isolatie in één enkel paneel vervat zitten, verloopt de plaatsing ook veel sneller. Hierdoor bespaar je op plaatsingskosten.

+ Geïsoleerde dakpanelen zijn heel robuust, en hebben een lange levensduur.

+ Afhankelijk van de toepassing kan je de dakpanelen een specifieke behandeling geven. Zo is het mogelijk om dakpanelen een beschermende coating tegen geven langs de binnenkant, waardoor ze bestand zijn tegen agressieve producten of schimmels. Dakpanelen zijn over het algemeen ook makkelijk afwasbaar en te reinigen.

+ Dakpanelen zijn vrij licht. Hierdoor vormen ze geen zwaar gewicht, en kunnen ze op nagenoeg iedere dakconstructie geplaatst worden.

Nadelen van geïsoleerde dakplaten

Net omdat dakbedekking en isolatie gecombineerd worden, zijn dakpanelen relatief duur, zeker in vergelijking met traditionele isolatiemethoden.

Hoewel geïsoleerde dakpanelen vrij goed presteren op vlak van akoestische isolatie, is het akoestisch isolerend vermogen nog steeds minder goed dan bij traditionele isolatiemethoden.

Een laatste nadeel heeft te maken met de waterdichtheid van het dak. De naden tussen de panelen moet zeer goed afgeschermd worden, om waterproblemen te vermijden. Je laat dakpanelen daarom best monteren door een professionele dakwerker.

Wat is de prijs van geïsoleerde dakplaten?

De prijs voor geïsoleerde dakplaten hangt vooral af van het type platen waarvoor je kiest. Vooral het soort isolatiemateriaal dat in de platen is verwerkt, zal een invloed uitoefenen op de prijs.

Ook het type afwerking heeft een invloed op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan de speciale beschermende coating die dakpanelen kunnen krijgen, om ze te beschermen tegen bv. dampen en schimmels.

Omwille van de vele factoren kunnen de prijzen voor dakpanelen sterk uit elkaar lopen. Hou rekening met prijzen die schommelen tussen de 50 en de 200 euro per m².

Voor een gedetailleerde prijs op maat is het verstandig om prijzen op te vragen bij verschillende dakwerkers in je buurt. Zij kunnen je bovendien het nodige advies geven, zodat je beter weet waar je aan toe bent.

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Laat sandwichpanelen steeds plaatsen door professionele dakwerkers, zodat je een perfect geplaatst en waterdicht dak bekomt. Hieronder kan je in één klap meerdere offertes aanvragen bij verschillende dakwerkers in jouw regio. Op die manier kan je prijzen vergelijken, en besparen op de plaatsingskost.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


isolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Isolatiematerialen: het complete overzicht
Isolatiepremies: het complete overzicht
Offertes voor isolatiewerken