×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Isolatiewerken laat je best uitvoeren door een erkend aannemer. Niet alleen ben je dan zeker dat de isolatie correct geplaatst wordt, je ontvangt ook meer premies. In vele gevallen is plaatsing door een aannemer hierdoor zelfs goedkoper dan zelf plaatsen. Via onderstaand formulier vraag je offertes op bij meerdere specialisten in jouw regio. Je ontvangt van elk van hen een offerte, zodat je prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

isolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Gevelisolatie plaatsen: isolatiematerialen, methoden en prijs

Gevelisolatie is, naast dakisolatie, een uitstekende manier om de warmte langer in je woning te houden. Gemiddeld kan je tot 30% besparen op je energiefactuur, door je gevels grondig te isoleren. Maar niet alleen de besparing op je energiefactuur is een mooi voordeel van gevelisolatie. Ook de verhoging van het wooncomfort is zeker een goede reden om je gevel te isoleren.

Hoe begin je met het isoleren van je gevel? Welke technieken zijn er? En welke techniek is het meest geschikt in jouw situatie? Een overzicht!

In dit artikel:

Waarom je gevel isoleren?

Eer zijn verschillende redenen te bedenken waarom het isoleren van je gevels een goede keuze is. Enkele van deze voordelen hebben we al aangehaald in de inleiding. Maar die lijst was zeker nog niet volledig.

Welke isolatiematerialen kiezen bij het plaatsen van geluidsisolatie?


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Isolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Isolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met isolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de isolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
isolatie plaatsers

aanvraag starten


Hoe je gevel isoleren?

Een gevel isoleren kan je doen op verschillende manieren. Welke manier het best geschikt is in jouw geval, hangt voornamelijk af van de situatie.

Grofweg kan je je gevel isoleren op drie manieren.

Spouw isoleren

In een eerste geval kan je ervoor kiezen om de spouw te isoleren. Een spouw is een luchtdichte ruimte tussen het buitenste en het binnenste spouwblad. Vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw werden huizen bijna standaard voorzien van spouwmuren, om op die manier vochtproblemen tegen te gaan.

Het is pas sinds de jaren 70 van vorige eeuw dat spouwmuren ook effectief werden geïsoleerd. Heb je dus een woning die gebouwd is vóór pakweg 1975, dan is de kans groot dat je woning niet-geïsoleerde spouwmuren heeft.

In dat geval is het heel interessant om deze spouwen op te vullen met isolatiemateriaal. Het is een heel snelle methode om je muren te isoleren, en bovendien verandert er niets aan het uitzicht van zowel je buitenmuur als je binnenmuur.

Spouwmuurisolatie wordt in de spouw aangebracht via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur. Het gaat dan niet om isolatieplaten, maar wel om specifieke soorten isolatiemateriaal die hiervoor geschikt zijn. Typische soorten spouwmuurisolatie zijn inblaaswol, EPS-parels en PUR schuim.

De spouwmuur isoleren heeft heel wat interessante voordelen ten opzichte van de andere technieken. Zo is het een zeer goedkope manier van gevelisolatie, waardoor ook je terugverdientijd heel gunstig is. Bovendien is het heel snel aangebracht, en verandert er niets aan het uitzicht van je buitenmuur of binnenmuur.

Gevel langs buiten isoleren

Indien spouwmuurisolatie geen optie is of niet voldoende rendement oplevert (bijvoorbeeld omdat de spouw te dun is), dan is het isoleren van je gevel langs de buitenkant het beste alternatief. Ook deze methode biedt immers tal van interessante voordelen.

Buitengevelisolatie is heel geschikt voor gevels die beschadigd zijn of in slechte toestand verkeren. Het isoleren van je buitengevels is dan immers de perfecte gelegenheid om je gevel onder handen te nemen. De beschadigde gevel wordt niet alleen gecamoufleerd door je isolatielaag, het wordt ook nog eens beschermd. Bovendien krijgt je gevel een hele nieuwe look, dankzij de nieuwe gevelbekleding die je op je gevelisolatie aanbrengt.

Ook op vlak van isolerend vermogen is buitengevelisolatie een heel interessante methode. Je hebt immers de mogelijkheid om een ononderbroken isolatieschil rondom je woning aan te brengen, wat het risico op koudebruggen verkleint. Met buitengevelisolatie zal je dus het meest kunnen besparen van alle methodes. Ook het wooncomfort zal met deze methode het meest stijgen.

Omdat je met deze techniek als het ware een hele nieuwe gevel plaatst, zal deze methode wel het duurst zijn van de drie.

Gevel langs binnen isoleren

In een laatste methode kan je ook de gevel isoleren langs de binnenkant. Deze methode wordt vaak enkel toegepast wanneer de andere twee methodes niet mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan rijhuizen.

Deze methode is het minst interessant van de drie, aangezien je binnenshuis een klein beetje ruimte verliest. Ook loop je met deze methode het meest risico op koudebruggen, omdat de isolatielaag vaak wordt onderbroken door kabels of leidingen.

Het isoleren van gevels langs de binnenkant wordt vaak gedaan via het plaatsen van een voorzetwand. Zo’n voorzetwand bestaat uit een frame in metaal of hout, die voor de bestaande muur wordt geplaatst. In dit frame wordt dan het isolatiemateriaal geplaatst.

Voor deze methode komen verschillende isolatiematerialen in aanmerking. Vaak wordt gekozen voor isolatiematerialen op basis van minerale wollen, zoals glaswol of rotswol. Deze isolatiematerialen kunnen makkelijk worden samengedrukt en in het frame worden geplaatst. Bovendien hebben ze een goede akoestisch isolerende werking.

Deze methode heeft als voordeel dat het relatief goed isoleert, en dat je buitenmuren intact blijven. Het nadeel is dan weer dat je een groot risico loopt op koudebruggen, en dat je binnenshuis een klein beetje ruimte verliest.

Welke isolatiematerialen gebruiken?

Voor het isoleren van gevels komen verschillende isolatiematerialen in aanmerking. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is, hangt vooral af van de methode die je kiest.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt in de spouw geblazen via een kleine opening in de voegen. Voor het isoleren van spouwen wordt vaak een beroep gedaan op specifieke isolatiematerialen, zoals EPS-parels, inblaaswol of PUR-schuim.

Buitengevelisolatie

Voor buitengevelisolatie is het belangrijk dat je kiest voor isolatiematerialen die tegen allerlei weersinvloeden kunnen. Zo kies je dus best voor vochtbestendige isolatiematerialen.

In dit geval wordt dus vaak gekozen voor kunststof isolatiematerialen. Een isolatiemateriaal dat bijvoorbeeld bekend staat om z’n vochtbestendigheid is XPS. Maar ook PIR of resol zijn isolatiematerialen die vaak gebruikt worden voor het isoleren van gevels.

Minerale wollen, zoals rotswol, zijn ook mogelijk. Maar deze moeten met een vochtwerend folie goed worden afgeschermd tegen vocht.

Binnenmuur

Aangezien je bij het isoleren van binnenmuren minder rekening moet houden met weersinvloeden, komen er vele isolatiematerialen in aanmerking. Hier wordt vaak gekozen voor minerale wollen als glaswol en steenwol. Deze isolatiematerialen zijn perfect op maat te snijden en samen te drukken. Hierdoor kunnen ze makkelijk in het frame worden geplaatst.

Ook is het mogelijk om het frame af te werken met kunststof isolatieplaten. Soms wordt zelfs gekozen voor een combinatie van minerale wollen en kunststof isolatieplaten, waardoor je zowel een goede thermische als akoestische isolatie hebt.

Wat is de prijs van gevelisolatie?

Ook de prijs van gevelisolatie hangt voornamelijk af van de methode die je kiest. Zo zal het plaatsen van spouwmuurisolatie over het algemeen de goedkoopste methode zijn, aangezien dit ook de snelste methode is.

Het plaatsen van buitengevelisolatie is dan weer het duurst, omdat je hier rekening moet houden met het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding. Bovendien verschillen de prijzen enorm qua gevelbekleding, aangezien je ook hier een brede waaier aan mogelijkheden hebt.

Dit zijn enkele richtprijzen die je een idee geven per techniek.

MethodePrijs per m²
Spouwmuur isoleren20 à 25 euro
Buitengevel isoleren115 à 135 euro
Binnenmuur isoleren40 à 45 euro

Welke premies kan je krijgen voor gevelisolatie?

Aangezien je met gevelisolatie energie kan besparen, wordt het isoleren van een gevel aangemoedigd door de overheid. Je kan dus premies verkrijgen voor het plaatsen van gevelisolatie.

Hoeveel premies je krijgt, hangt ook hier af van de methode die je kiest.

MethodePremie per m²
Spouwmuur isoleren5 euro
Gevel isoleren25 euro

Lees meer over de voorwaarden en het premiebedrag van de isolatiepremie.

Gratis offertes voor het plaatsen van isolatie

Wil je je gevels correct isoleren, dan ga je best in zee met een professionele aannemer. Hij weet perfect welke methode je best kiest, en welke isolatiematerialen je best gebruikt. Bovendien kom je enkel in aanmerking voor premies indien de gevelisolatie is geplaatst door een erkend aannemer.

Via onderstaand formulier vraag je in één klap meerdere prijzen op van aannemers in je buurt. Zij leggen je elk een offerte op maat voor, zodat je snel prijzen kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend.


isolatie plaatsers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Isolatiematerialen: het complete overzicht
Isolatiepremies: het complete overzicht
Offertes voor isolatiewerken